PMP vizsga – hogyan készüljünk a vizsgára?

PMP tanfolyam Budapesten

A napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Project Management Professional minősítés olyan, már tapasztalattal rendelkező vezetők számára javasolt, akik szeretnének jobb rálátást és nagyobb szakmai hátteret magukénak tudni a projektek sikeres kivitelezése érdekében. A terület tipikusan megköveteli a komplex hozzáértést és a szerteágazó tudást, amelyet csak a megfelelő szakemberektől lehet elsajátítani. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az életen át tartó tanulás fontosságát. Ha tehát úgy érzi, lennének eddig még feltérképezetlen területek az Ön számára, és többet kihozna magából, akkor a PMP minősítés megszerzése a legjobb választásnak bizonyul. Nézzen körül ezen az oldalon és találja meg az Önnek leginkább megfelelő budapesti tanfolyamot: http://www.szinergia.hu/projektmenedzsment-kepzesek/

A minősítés megszerzése nem csak a karrier építése miatt lényeges, hanem a nagyobb anyagi és emberi megbecsülés érdekében is. Ugyan külföldön már viszonylag sokan rendelkeznek ezzel, de hazánkban alig néhány száz szakember tudhatja magáénak a minősítést. Nem ritka, hogy egyes nagyobb projektek esetében kifejezetten úgy keresnek projektmenedzsert, hogy az mindenképpen maga mögött tudjon már egy PMP képzést. Természetesen a sikerhez vezető úton elsőként eleget kell tenni a vizsga követelményeinek, mely gyakran állítja kihívás elé a hallgatókat.

Fontos megemlíteni, hogy a projektvezetési gyakorlat és az előírt képzési óraszám teljesítése alapvető követelménynek számítanak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a PMP vizsga tipikusan olyan, melyet a hallgatók igen nehéznek tartanak. Nem csak a tananyag jellege miatt van ez így, hanem a megkövetelt gyakorlati ismeretek és persze a komplex rálátás apropóján is. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír, ugyanis a jó projektmenedzser egyik fontos ismérve, hogy az összes felmerülő részfolyamatot ismeri és hozzáértően jár el a felmerülő szituációkban.

PMP vizsga felkészítő

Itt érdemel figyelmet a gyakorlati tudás, melynek elsajátításához nem csak tapasztalatra van szükség, de hozzáértő személyek tanácsaira, az általuk közvetített tudásra is. A vizsgafelkészítő kurzus nagy előnye, hogy nem csak a száraz tananyag kerül átadásra, hiszen ezt bárki megtanulhatja a könyvekből. Ennél sokkal lényegesebb a szakemberekkel történő eszmecsere, melynek előnyeit akár saját munkájában is kamatoztathatja. Nem ritka, hogy felmerülnek olyan szituációk, problémás esetek, amikor a kellő tudás hiányában nem meghozhatóak a szükséges döntések. Ezek is porondra kerülnek a felkészítő kurzus során, mely kifejezetten vizsgaorientált.

pmp-kepzes

PMP vizsga feltételek

A vizsgán olyan komplex feladatok, gyakorlati kérdések is szóba kerülnek, melyek megválaszolásához nem elegendő csak a tananyag ismerete. A felkészítő kurzus során azt a fajta gyakorlati tapasztalatot és rálátást szerezhetik meg a hallgatók, melynek köszönhetően sikeresen vehetik a korántsem egyszerű PMP vizsga akadályait. Felejtse el a pótvizsgákkal járó plusz költségeket és az eredménytelen vizsgák jelentette kudarcélményeket. A megfelelő felkészítő kurzus mellett döntve minden esetlegesen felmerülő kérdésben megszerezheti a szükséges elméleti és gyakorlati tudást. A siker kulcsa az Ön kezében van, tanuljon a legjobbaktól!